газета "Високий замок"
Переможець «Фабрики зірок-2» Вадим Олійник: «Коли виходив на сцену, запитував Могилевську, чи їй подобається мій одяг?»
Наталія ФЕЩУК ...- На якому “фабричному” етапі ти зрозумів, що є шанси стати переможцем?
- Не повірите, лише коли оголосили фіналістів. На “Фабриці зірок” все непередбачуване. Сьогодні ти можеш бути лідером, а завтра – вилетіти. Перша українська “Фабрика зірок” мені не сподобалася. Та мене підкупило те, що цього разу продюсером була Наталка Могилевська. Ми з нею радилися зі всіх питань! Коли виходив на сцену, обов’язково запитував Наталку, чи їй подобається мій одяг.
- Не кожна людина витримає тривалий час жити під прицілом відеокамер. Тебе це не сковувало?
- Спочатку – так. Було дивне відчуття… Лягаєш спати, а навкруги – німа тиша, навіть не чути гулу машин. А зранку прокидаєшся від того, що всюди вмикається світло, – і камери починають працювати. Потім звик. Навіть більше, навчився контролювати свої слова і вчинки.
- Талант дається людині від Бога. Але хто тебе вчив співати і вводив в основні ази музичного мистецтва?
- Майже два роки я вчився у Чернівцях, у відомій в місті вокальній студії “Притендес”. Її керівник Ірина Мойсеєва ставила мені голос, вчила професійно співати. Вона говорила, що вчитися треба на світових шедеврах. У Чернівцях я навчався у будівельному технікумі. Зараз - студент 3-го курсу Київського національного університету культури і мистецтв (відділення естрадного співу). На першому курсі моїм педагогом з вокалу була Ліна Прохорова (у минулому - солістка ВІА “Мрія”, колишня дружина композитора Ігоря Поклада. - Н. Ф.).
- За час “Фабрики” склалося враження, що тобі більше подобається співати ліричні пісні...
- Так. Пісню “За дождями небеса”, яку виконував на “Фабриці”, написав сам. Загалом маю близько п’яти власних композицій.
- Чи вже відчув посилену увагу прихильниць?
- Такого, щоб мені сильно набридали телефонними дзвінками, немає. Це у нас з Дантесом – попереду...
- Зараз твої рідні, певно, радіють разом з тобою...
- Звичайно! Особливо мене підтримувала мама. Вона зараз працює за кордоном, але часто телефонувала. Найперше завжди запитує, чи я поїв?..
- Уже вирішили з Володимиром Дантесом, на що витратите 500 тисяч?
- Якусь частину грошей візьмемо на власні витрати. А решту вкладатимемо у розкрутку творчості. Нам буде допомагати Наталка Могилевська.
- Перемога у “Фабриці зірок” якось підкоригувала твої плани на майбутнє?
- Ні. Я завжди мріяв стати артистом. Просто “Фабрика зірок” пришвидшила здійснення моєї мрії.
Добавлено (04.01.2009, 20.58)
---------------------------------------------
Поплавский пиарит свой институт:
(мне нравится "видатні студенти")
КНУКіМ